Home

Achtergrond 158 x bekeken

Doden door aanslag op hotel in Peshawar

De Pakistaanse stad Peshawar is dinsdagavond opgeschrikt door een zware bomaanslag.

Door de explosie bij het luxueuze Pearl Continental Hotel kwamen zeker elf mensen om het leven. Er vielen meer dan vijftig gewonden, meldde de Pakistaanse politie. Onder de doden zijn twee buitenlanders, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt. Een van hen zou een medewerker van de Verenigde Naties zijn. Ook zijn zes buitenlanders gewond geraakt. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dinsdagavond kort na de aanslag nog niet op de hoogte te zijn van de situatie in Peshawar.

De politie stelde dat het gaat om een zelfmoordaanslag. De militanten reden in een pick-up truck naar het hotel, waar ze de beveiligers bestookten met kogels. Daarna ramden ze het voertuig in het gebouw, waardoor de 500 kilo zware bom in de truck ontplofte.
Buiten het hotel was een diepe krater in de grond zichtbaar. In het vier verdiepingen tellende gebouw brak brand uit. Ook gebouwen in de omgeving raakten beschadigd en tal van voertuigen werden verwoest.

Het Pearl Continental ligt in een zwaarbewaakte wijk van Peshawar, vlakbij het plaatselijke vliegveld. Buitenlanders en de Pakistaanse elite komen er graag. Peshawar ligt in de onrustige grensregio met Afghanistan. Talibanrebellen en aanhangers van al-Qaeda plegen er geregeld aanslagen. Eind mei pleegden moslimfundamentalisten een grote aanslag op een bazaar in Peshawar. Daarbij vielen vijf doden en naar schatting dertig gewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.