Home

Achtergrond 637 x bekeken 1 reactie

Dieplader met trekkers naar actie Brussel

Medewerkers van mechanisatiebedrijf Koop van der Wal sjorren een trekker vast op een dieplader.

Veehouders uit diverse Europese landen slaan morgen de handen ineen om in Brussel te protesteren tegen de lage melkprijzen. Foto Axipress

In een poging de regen voor te zijn, persen loonwerker Eelke Wierda en zijn collega Hunjo Bak met z’n tweeën grasbalen in het Friese Scharnegoutum. Ze moesten 5 hectare gras oogsten. De regen is niet meer gekomen. "Intussen hebben we hier nog geen regen gehad", constateerde Wierda vanmiddag. Balen persen doet Wierda het meest op meer afgelegen percelen en/of voor kleinere boeren. Foto Niels de Vries

Promotiemedewerkers tonen het aanbod Nederlandse glasgroente tijdens een presentatie in de Noord-Duitse stad Schwerin. De campagne voor onder meer paprika, tomaat en komkommer loopt nog tot september. Tot die maand worden alle deelstaten bezocht met het Gesmackhaus, een miniatuurhuis in Delfts blauwstijl. De campagne draagt de naam 100 % reif für Genuss en komt uit de koker van het GroentenFruit Bureau. De vruchtgroentecampagne duurt drie jaar en wordt gefinancierd door de Nederlandse teelt. Foto ANP

Ondanks de regen zijn vandaag tientallen telers afgekomen op een bijeenkomst over mechanische onkruidbestrijding in cichorei in het Noord-Brabantse Helmond. In de teelt van cichorei zijn naast chemische onkruidbestrijding verschillende methoden van mechanische onkruidbestrijding mogelijk, zo was te zien op de door coöperatie CSV Covas, Sensus en Telen met Toekomst gehouden themamiddag. Foto Twan van Asseldonk

Scholieren zijn bij Rik Pennings uit Noordwijkerhout begonnen met het pellen van de tulpenbollen. "We hebben heel veel verschillende soorten. De hoeveelheid per soort is maximaal een halve hectare. Vandaar dat we handmatig pellen en niet machinaal", aldus Pennings. De bollen zijn voor de droogverkoop. In totaal heeft Pennings 8 hectare tulpen en narcissen. Foto Mariska Vermaas

Bezoekers bekijken de lupinevelden die zijn aangelegd op het bedrijf van Marcel Verkooijen in Langeweg bij Breda. Lupine werd vroeger veel geteeld als groenbemester of voor de winning van veevoer, vertelt onderzoeker Udo Prins van het Louis Bolk Instituut. "Maar die lupine is te bitter voor menselijke consumptie. Dit project richt zich op de teelt van lupine voor voedingsmiddelen, bijvoorbeeld in vleesvervangers. De veredeling is erin geslaagd rassen te kweken met hele zoete lupine." Foto Rein Geleijnse

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Goede en mooie actie,het is hard nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.