Home

Achtergrond 187 x bekeken 5 reacties

Deense analisten blijven positief over varkensmarkt

De Deense analisten van de varkensvleesmarkt houden vast aan de prognose dat het marktherstel in het tweede halfjaar doorzet.

Koepelorganisatie Landbrug & Fødevarer voorziet daarom de komende zes maanden bij marktleider Danish Crown een gemiddelde vleesprijs van € 1,34 euro per kilo.

De voorlaatste prognose in maart voorspelde een positieve ontwikkeling. Die voorspelling is uitgekomen. Ook het beeld voor het eerste halfjaar van 2010 is volgens de analisten gunstig. Het blijft ernaar uitzien dat het aanbod in zowel de EU als de USA op de terugtocht is.
Tevens lijkt de economische crisis over het dieptepunt heen, waardoor de vraag van de consument weer aantrekt, aldus Landbrug & Fødevarer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varken

  he patrick. je lijkt wel op water. de weg van de minste weerstand noemen ze dat. want wat is er makkelijker dan constant tegen iets in te hakken ipv zelf een prestatie weg te zetten. je toont zo geen boddy, met zo'n lang onzinnig betoog.
  zou je trouwens ook eens aan willen geven wat voor positieve bijdrage jezelf aan de economie brengt.
  want als jij wat harder werkt en minder zeurt over een ander, en wij werken gewoon lekker door maken we met z'n alle kans dat we de crisis takkelen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik ben geen analist, maar ben niet positief over de varkensmarkt.
  Zeker in Nederland niet. Zolang er geen lessen geleerd worden, zoals per direct stoppen met slachtvarkens naar Rusland, zie ik het somber in. Ik ben daar niet treurig om, het is de sector zelf die zijn lessen niet wil leren. Minder vlees eten is zeker nu al beter voor iedereen. De varkens of hele vlees sector stelt zich niet dienstbaar op aan de mens. Met de huidige mentalitiet zullen ze komende, en nieuwe generaties hun vlees nog steeds op gaan dringen. En dat is jammer, en dan ook nog kiezen voor gentech voer van de andere kant van de wereld.
  Met deze mentaliteit is het wachten op de volgende ronde problemen. Een slachtoffer rol past jullie vleessector al helemaal niet. Trouwens die varkens cyclus van 7 jaar, of iets in die trend met martwerking, werkt ook niet meer. Zeg maar daag tegen jullie analisten.
  Ik ga hier niet over discussieren. Ga maar in discussie met LNV, met Verburg en Cramer als gentech lobbyisten en uitvoerders van dodeijke genetchnologie voor alle kinderen en door bedrijven als Monsanto. Of vraag boeg vrouw van LTO, Anechien ten Have, tevens gespecialiseerd dierenarts zonder opleiding,die met plezier afspraken maakt, en geld weggeeft aan pluche zitters en laat de achterban betalen. Waarom zitten personen als deze nog in de sector. It is slecht gesteld voor de boeren die afhankelijk zijn van deze mensen die meestal verkeerde zetten maken, gemaakt hebben, en dus onder druk weer verkeerde beslissingen zullen gaan maken. Compassie heb ik wel, echter geen seconde medelijden.
  Het is wel tijd voor veel mensen om in te zien, dat er een enorm grote druk op de voedselketen en de mesnheid komt door deze criminelen. Ach Brussel nieuwkomer van der Camp maakt zich druk om zijn glaasje melk, en de spin Docters van de CDA, brachten het zo dat iedereen maar een glaasje melk moet gaan drinken. Die spindoctors zijn hun spin en web al een tijdje kwijt. Wel maakt het me enorm aan het lachen, die knuppels van de CDA, en hup in de polonaise en zingen, wij zijn van en voor de CDA, ons belang is alleen ons eigen belang. Het potje met vet gehalte dus....

 • no-profile-image

  Mark

  Ooit van Jip en Janneke taal gehoord?

 • no-profile-image

  gert

  Ze zijn blijkbaar bang dat veel varkenshouders er anders het bijltje er bij neer leggen!

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  er komen steeds minder ondernemers, vraag en aanbod kan in de toekomst steeds beter en makkelijker in balans worden gebracht dit zal resulteren in betere rendementen in alle ketenpartijen. De vraagmarkt wordt weer een aanbod markt en iedereen is happy want er is weer geld om te investeren in milieu en dierwelzijn. Dus mensen blijf vooral lekkere varkenshazen en schnitsels bakken. Dan komt het allemaal goed. Laat de vega's maar lekker dat gentech voedsel opeten. gentech rijst, gentech graan voor brood, gentech appels en natuurlijk gentech bananen die hier met de boot gebracht zijn. Dan zullen onze varkens alle mindere kwaliteit europese gentech vrije producten en jullie restjes omzetten in een heerlijk stukje vlees.

  Gentech is de redding voor deze aardkloot in ieder geval voor de mensheid.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.