Home

Achtergrond 185 x bekeken

Deeltijd-WW wordt verlengd

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gaat de tijdelijke regeling voor deeltijd-WW voortzetten.

Eerder deze week werd nog bekend dat het beschikbare budget van 375 miljoen euro binnen drie maanden volledig is opgesoupeerd voor de regeling, waarbij bedrijven met behulp van WW-uitkeringen hun personeel tijdens de economische crisis minder kunnen laten werken.
Een woordvoerder van Donner zei woensdag dat Donner de nodige "financiële ruimte'' heeft gevonden om de deeltijd-WW voort te zetten. In welke vorm dat gebeurt, overlegt de minister nog met werkgevers en de vakbeweging.

Zeer waarschijnlijk zal regeling met terugwerkende kracht vanaf dinsdag 23 juni worden verlengd. Aanvragen voor de oude crisismaatregel die bedrijven hebben ingediend voor die datum, werden nog door uitkeringsinstituut UWV in behandeling genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.