Home

Achtergrond 213 x bekeken

Deel productie Honig stil door staking

Door een staking bij de Honig-fabriek in Nijmegen ligt vanochtend de productie van Brinta-pap, soepen en mixen van Honig volledig stil.

Door een staking bij de Honig-fabriek in Nijmegen lag vandaag de productie van Brinta-pap, soepen en mixen van Honig volledig stil. Een woordvoerder van moederbedrijf Heinz verwacht niet dat de acties direct zullen leiden tot lege schappen in de winkels. "We hebben genoeg voorraden'', zei hij vandaag.

Volgens een woordvoerder van vakbond FNV Bondgenoten lag ook de productie van pasta plat. "Alles ligt stil.'' De 24-uursstaking is het gevolg van een cao-conflict tussen de vakbond en Heinz, het moederbedrijf van Honig. De vakbond wil een loonsverhoging van 2,5 procent, Heinz biedt 1,5 procent. Eerder was er al een werkonderbreking van een paar uur.

Vanaf dinsdagochtend zal er weer gewoon worden gewerkt in de fabriek in Nijmegen. Volgende week woensdag praat FNV Bondgenoten met de achterban over eventuele vervolgacties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.