Home

Achtergrond 178 x bekeken

Declaraties kabinet op straat

Een Ray Ban zonnebril voor minister Wouter Bos, een rokkostuum voor staatssecretaris Frank van Heemskerk en een kaartje voor een toneelstuk voor staatssecretaris Jet Bussemaker.

Dat zijn enkele van de zaken die leden van het kabinet de afgelopen tijd hebben gedeclareerd. De Telegraaf kreeg de gegevens in handen en publiceerde deze vandaag. De krant kreeg de gegevens van de creditards van de bewindslieden niet.

Bos declareerde zijn zonnebril (113 euro) nadat hij deze kwijtraakte tijdens een ambtsreis naar Brussel. Dat gebeurde nadat hij aangifte had gedaan bij de politie Haaglanden. Een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken zegt dat de declaratie van het rokkostuum van Van Heemskerk binnen de regels is. Bewindslieden krijgen weliswaar een representatievergoeding, maar daaronder valt niet een rokkostuum.

De Telegraaf kreeg de gegevens na een verzoek op grond van de Wet openbaarheid bestuur (Wob). Aanleiding was de commotie rond declaraties van regeringsleden in Groot-Brittannië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.