Home

Achtergrond 1 reactie

De Jager zinspeelt op lagere belastingtarieven

Een volgend kabinet kan kijken naar lagere tarieven in de inkomstenbelasting, nu de jacht op zwart geld zoveel geld oplevert.

Dat stelt staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) vandaag in een interview met het AD. "Met de aanpak van de belastingparadijzen maken we het ook mogelijk dat de tarieven omlaag gaan. Het zou het meest logisch zijn om dit dan in de sfeer van de inkomstenbelasting te zoeken'', aldus De Jager.

Naar verwachting hebben Nederlanders in totaal miljarden euro's gestald op onder meer Bermuda en de Kaaimaneilanden, maar ook in landen als Luxemburg en België. Er zijn al heel wat belastingverdragen getekend voor de uitwisseling van fiscale gegevens. Recent
gebeurde dat ook met Luxemburg, dinsdag is België aan de beurt.

In ons land bestaat een tijdelijke regeling dat mensen die vrijwillig zwart geld melden, er vanaf komen zonder boete of vervolging. ,,Dit jaar hebben we al 187 miljoen euro met deze regeling binnengehaald.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Nu nog de graaiers,bankmanagers en bonusvangers aanpakken ,dan komt het bij de belastingdienst wel goed

Of registreer je om te kunnen reageren.