Home

Achtergrond 10 reacties

De Jager houdt rode diesel op de korrel

Het kabinet is nog steeds van zins om het belastingvoordeel voor rode diesel op te heffen.

Dat blijkt uit de fiiscale vergroeningsbrief, die staatssecretaris Jan Kees de Jager naar de Kamer heeft gestuurd. Vorig jaar zomer zei De Jager ook al dat de rode diesel wat hem betreft nog steeds ter discussie staat. Dat was opmerkelijk, omdat het kabinet de maatregel net had geschrapt uit het akkoord Schoon en Zuinig met de agrarische sector. LTO reageerde destijds luchtig op de ontboezeming van de staatssecretaris.

Nu blijkt dat het zeker geen oprisping is geweest. Volgens De Jager ligt een gelijke behandeling met blanke diesel voor de hand vanuit oogpunt van milieu. Daarnaast leidt een afwijkende fiscale behandeling van rode diesel volgens hem tot fraude, extra administratieve lasten en uitvoeringskosten voor de Belastingdienst.

De staatssecretaris wil in overleg met de betrokken sectoren (naast de landbouw ook de visserij en bouw) kijken of in plaats van het belastingvoordeel voor rode diesel er voor hen 'groene prikkels' kunnen komen. De Jager laat hier ook onderzoek naar doen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  De jager maakt zich immer populair hij is al druk met zn sollicitatie in een volgend kabinet naar minister van financieen voor mij geen cda meer.

 • no-profile-image

  gert

  Hoe kun je een boer nog verder uitmelken ?

 • no-profile-image

  Drentinus

  @ BOOER MIERAS, WEMELDINGE

  Wel eens nagedacht hoe ver je in die dikke klei bij jullie komt met een vrachtwagen? Of spitten ze de grond bij jullie vlak naast het asfalt uit de grond?
  Maar ik denk dat we het eens zijn dat de aanemerij in het grondverzet niet per se het belastingvoordeel hoeven te hebben, zijn zijn immers aannemer en kunnen dus met zijn allen hogere prijzen gaan vragen! En dat kan de boer niet.

 • no-profile-image

  hans

  vandaag gehoord dat 1 jan 2011 de rode diesel gaat verdwijnen en komt blank biodiesel voor terug

 • no-profile-image

  een weer laat lto zich

  Welke stomme club tekent dan ook dat idiote confenant van schoon en zuinig.....

 • no-profile-image

  sealand

  Dat zijn veredelde loonwerkers die daar op op rode diesel denderen.... Loonwerkers in de aannemerij!!!!

 • no-profile-image

  BOOER MIERAS

  die boeren die met grondkarren rijden in de aannemerij wereld zijn een oneerlijke concurent ten opzichte van vrachtwagens ,die boeren rijden op rode olie en meestal een schoolgast van 16 jaar aan het stuur (WAARSCHIJNLIJK ZWARTWERKEND) in Yerseke hebben ze vorig jaar weken door het dorp gedenderd

 • no-profile-image

  Rinie

  Wie rijdt er privé ook op rode diesel?

 • no-profile-image

  oliestoker

  worden de mensen die nog huisbrandolie gebruiken om hun huis te verwarmen tegemoet gekomen ?

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Dan worden degene die niet frauderen nu ook gepakt. Voortaan pakken we met de trekker maar de kortste routes over auto(snel) wegen van het land naar de boerderij op blanke diesel.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.