Home

Achtergrond 290 x bekeken

Dalai lama onderweg naar Nederland

Tenzin Gyatso, de dalai lama van Tibet, komt woensdagmiddag aan in Nederland voor een driedaags bezoek.

De dalai lama wordt in het begin van de middag verwacht. Om 13:00 staat hij op Schiphol de pers te woord. Ook gaat de dalai lama woensdag met studenten in gesprek. In de College Tour van tv-programma Nova zit de geestelijk leider tegenover een groep van 300 studenten, enkele van hen zijn van Chinese afkomst.

De thema's die aan bod komen, zijn onder meer de relatie tussen China en Tibet en de kritiek van jongeren uit Tibet op zijn vreedzame strijd. Donderdag is de dalai lama in de Rai in Amsterdam, waar hij een lezing geeft en een boeddhistische sessie.

Vrijdag wordt de dalai lama ontvangen in de Tweede Kamer. Tijdens een bijeenkomst met religieuze leiders in de Haagse Sint Jacobus Kerk heeft hij een ontmoeting met minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken).

Ook is de dalai lama vrijdag een van de sprekers op het symposium 'Leiderschap voor een duurzame wereld' in Den Haag. Andere prominente bezoekers van deze conferentie zijn ex-premier Ruud Lubbers, en prinses Irene. Het laatste programma-onderdeel van de dalai lama is de opening van de Nacht van Tibet, vrijdagavond in de Melkweg in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.