Home

Achtergrond 20 reacties

DOC verlaagt voorschot juni met 67 cent

DOC Kaas verlaagt de voorschotmelkprijs over de maand juni met 67 cent per 100 kilo.

Hiermee komt de prijs exclusief btw uit op € 20,28 per 100 kilo. Dit heeft de coöperatie vandaag bekend gemaakt. Per kilo vet betaalt DOC een bedrag van € 1,905 per kilo, per kilo eiwit betaalt het € 4,29. Met deze prijs betaalt DOC een bedrag van € 0,98 per 100 kilo minder dan coöperatie FrieslandCampina. Dit bij een gemiddeld jaarquotum van 550.000 kilo melk.

De gemiddelde voorschotprijs van beide coöperaties over de eerste helft van 2009 is inmiddels ook behoorlijk dicht bij elkaar in de buurt gekomen. FrieslandCampina betaalt dan gemiddeld € 23,83 per 100 kilo, DOC betaalt € 21,98 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BT

  Spotmarkt leverd nu weer meer op.
  De sterksten winnen toch net als de echte ondernemers.
  4 maand slecht en iedereen loopt te janken.
  Mischien moet het nog even slecht blijven dan vallen de rotte appels wel af en blijven de echte ondernemers over.

 • no-profile-image

  groeier

  Al dat negatieve gedoe. Op termijn zie ik gewoon geweldige kansen voor de melkveehouderij. Ondernemen is vooruitzien.

 • no-profile-image

  berkelboer

  Boeren bouwen maar door helemaal geen zorg aan lage melkprijs ,straks gaan ze met vakantie per fiets natuurparken befietsen dat is pas op de plaats .Het is maar waar je voor kiest!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Arjan

  Over ondernemen gesproken. Ik ken een veehouder die nu gestopt is met melken. Heeft al het quotum verleasd en gedeelte verkocht en al zijn melkvee verkocht. Ook zijn maiskuil is voor een groot deel verkocht. Reden: voor deze prijs kan hij niet melken en hij wil geen geld toeleggen. Nu houdt hij zijn jongvee en koopt wat jongvee bij om volgend jaar weer op volle kracht te gaan melken. Tja dat is ook ondernemen en vraagt wel lef !!!

 • no-profile-image

  rob

  Ja, dat is ook ondernemen. Maar hoeveel procent kans geef je die beste man dat hij ooit nog melkt?

 • no-profile-image

  wim

  Laten we het maar over de werkelijkheid hebben en dat is maar 1 ding en dat is de slechte melkprijs??? Doe die 1.60 zomerheffing eraf dan kom je onder de 20 cent . Wel of niet een box vol daar gaat dit niet over?

 • no-profile-image

  Veehouder

  De acties in Brussel zijn geen dag te laat! Dat blijkt wel weer uit dit soort trieste berichten

 • no-profile-image

  jan

  Volgens mij gaat het geld aan andere dingen op bij doc.Het ziet er bij de fabriek prachtig uit de nieuwe parkeer plaats is klaar en er is nergens op bezuinigt ,ok op wewg naar het volgend project voor 2013 moet er nog een stuk bij de fabriek aan(dan moete de oude afbriek worden afgebroen) en moet er voor de ronde kazen nog een gedeelte worden gebouwt.Dus ik verwacht dat de melkprijs eerder onder uit gaat dan naar boven.Aangezien de banken een paar jaar geleden al niet stonden te popelen om doc geld te lenen.

 • no-profile-image

  Boesje

  boxen leeg laten staan is minder verlies dan boxen vullen. Dus ook al zullen quotumprijzen zakken dan is nog maar de vraag wie er koopt!!

 • no-profile-image

  gerrie

  Helemaal geweldig dat quotomgezeur. Een feit blijft dat er 1 miljard mensen honger lijden op deze aardbol (dus vraag zat) en de prijs van de melk wordt uitgeknepen tot de laatste cent, met name door het plukbeleid van melkfabrieken, supermarketens. En nou ga ik weer aan het werk want anders behoor ik ook tot diegene die de hele dag hun tijd achter de pc zitten te verknoeien.

 • no-profile-image

  Arjan

  Oh ja en het betreft hier een DOC boer....

 • no-profile-image

  brabander

  ach boesje, boeren zijn altijd genegen voor niks te werken. Al moet er geld bij maar melken zullen ze

 • no-profile-image

  doc boerin

  vraag mij af of deze agd. prijs wel klopt.
  Prijs F.C. voor de maand juni is €24,24 die van Doc. €20,28. Toch zo'n 4 cent verschil.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Ben net terug uit Brussel en heb gemerkt dat de melkprijs voor de boeren in Nederland nog niet laag genoeg is.
  De Nederlandse boeren hadden ook kunnen demonstreren. Maar ja blijkbaar kunnen ze voor deze melkprijs nog twee jaar produceren.
  Ondernemen is ook zorgen voor een goede melkprijs.

 • no-profile-image

  groeier

  @Huub: waar het aan ligt weet ik ook niet, maar concludeer wel dat er ondanks deze melkprijs meer vraag dan aanbod is. Dus meer groeiers dan stoppers. Mijn conclusie is dan, de melkveehouderij ziet de toekomst positief tegemoet. In mijn omgeving heeft ca. 70% van de melkveehouders de laatste jaren fors geinvesteerd in uitbreiding.

 • no-profile-image

  brabander

  Hee groeier uit de Kempen, je mag wel snel zijn joh, volgende week staat mq weer op 18 euro. Maar dat geeft voor die echte "ondernemsrs" niet zo veel he. Ga maar lekker door zo. Dan komt er voor ons (die op dit moment dan maar niet groeien omdat wij geen echte "öndernemer" zijn) helemaaaal veel plaats.
  Geef nog effe antwoord op de vraag van Huub uit Aalten, ik ben ook benieuwd.

 • no-profile-image

  huub

  @ groeier, kempen. Door wie komt het dat de qoutumprijzen niet zakken?? door de boeren die zich nu rustig houden, of door de boeren die koste wat 't kost willen groeien en belachelijke hoge qoutumprijzen betalen???

 • no-profile-image

  groeier

  De melkprijzen die blijven zakken, maar de quotumprijzen blijven gewoon vlak liggen.
  Hoeveel moeten de melkprijzen nog zakken voordat er eindelijk eens wat extra aanbod komt? Hier in de buurt moeten nog veel ligboxjes gevuld worden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  paar maand terug van DOC bericht dat de bodem wel bereikt was
  blijkbaar hebben ze de bodem uit deze put geslagen en is het nu een bodemloze put geworden
  beter om melk naar spotmarkt te rijden om in vrij gekomen tijd te gaan bedenken hoe ze in hoogeveen wel tot een "concurerende"melkprijs kunnen komen

 • no-profile-image

  Aart

  test

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.