Home

Achtergrond 1 reactie

Cramer werkt aan verplaatsing glastuinbouw

Minister Jacqueline Cramer (VROM) wil glastuinbouwers in kwetsbare gebieden verplaatsen naar plekken waar al meer glastuinbouw zit of waar de kassen beter mogelijk zijn.

Van de ruim 13.000 hectare glastuinbouw zit 8 tot 10 procent in kwetsbare gebieden, zoals natuurgebieden. Een woordvoerder van VROM heeft dat gisteren gezegd naar aanleiding van een bericht op RTL Nieuws. Van gedwongen verplaatsing is volgens hem geen sprake. Het gaat er volgens hem om dat tuinders die plannen hebben voor uitbreiding, gestimuleerd worden om elders hun bedrijf voort te zetten.

Het gaat om een tienjarenplan en deze kabinetsperiode is er 200 hectare voorzien. Waar en op welke manier de verplaatsing wordt uitgevoerd, staat nog niet vast. Ook het bedrag dat ermee gemoeid is, is volgens de VROM-zegsman nog niet duidelijk.

Cramer wil met de verplaatsing werk maken van een mooi Nederland en een impuls geven aan de duurzaamheid. In de te saneren gebieden kan ruimte komen voor natuur en woningbouw, aldus de woordvoerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    L.A. Kol

    Nederland wordt nog veel mooier als wij alle bedrijfen verplaatsen naar het buitenland alle auto's van de weg halen en het huis van minister kramer slopen en daar ook de natuur zijn gang laat gaan.
    Het wanbeleid gaat gewoon door ondanks de crisis. Het zou erg fijn zijn als wij eens ministers kregen die verstand hebben van economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.