Home

Achtergrond 232 x bekeken

Cramer: tweede kerncentrale overbodig

Milieuminister Jacqueline Cramer vindt een tweede kerncentrale overbodig.

Dit zei ze dinsdag naar aanleiding van een zogenoemde "ontwerpstartnotitie'', de eerste stap in de aanvraag voor een bouwvergunning voor een nieuwe kerncentrale, afkomstig van het Zeeuwse energiebedrijf Delta.

Ingewijden verwachten dat Delta de nog vertrouwelijke notitie, waarover NRC-Handelsblad bericht, donderdag indient bij het ministerie van VROM. Die dag houdt Delta in Middelburg haar aandeelhoudersvergadering.

Delta heeft al langer plannen voor een tweede kerncentrale bij Borssele. Die is wat Cramer betreft "gewoon niet nodig'', omdat Nederland inzet op duurzame energie, zoals wind, zon en getijdenenergie. "Nederland, voorheen een importeur van energie, zal over twee tot drie jaar energie exporteren. Ofwel: met een extra kerncentrale creëren we overcapaciteit.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.