Home

Achtergrond

Compensatie voor Vamil-gedupeerden

Ondernemers die over 2007 en 2008 Vamil-afschrijvingen op groene stallen en kassen hebben misgelopen krijgen van minister Verburg compensatie.

Indien een ondernemer kan aantonen dat hij in 2007 of 2008 heeft geïnvesteerd in duurzame kassen en/of stallen en schade heeft geleden, komt hij – na een toets op de gegevens en de berekening – in aanmerking voor vergoeding van het geleden (rente)nadeel. De minister schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Verburg kiest kies hiermee voor een individuele benadering, die waarborgt dat ondernemers die in 2007 of 2008 geïnvesteerd hebben niet in een financieel nadeliger positie komen dan ondernemers die met ingang van 2009 hebben geïnvesteerd.

De aanvraagprocedure voor compensatie zal de minister zo snel mogelijk bekend maken. Het is de bedoeling dat boeren en tuinders er vanaf 1 januari 2010 gebruik van kunnen maken.

Investeerders liepen over 2007 en 2008 de helft van de investeringsaftrek mis omdat het ministerie van LNV een wijziging van de regeling maanden te laat in Brussel had aangemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.