Home

Achtergrond

Commissie kritisch over koude-warmteopslag

De Commisie voor de Milieueffectrapportage, die de overheid adviseert, stelt dat koude-warmteopslag in de glastuinbouw minder duurzaam is dan verwacht en slechter scoort dan de gangbare techniek om het verbruik van energie te beperken.

De commissie komt tot die conclusie in een advies aan de provincie Noord-Holland over glastuinbouwbedrijven in Wieringermeer. Die willen in de zomer koelen met grondwater en het opgewarmde water in de winter weer gebruiken voor verwarming.

De bedrijven willen zo hun energieverbruik beperken, maar volgens de commissie verbruikt dit meer energie dan de gangbare warmte-krachtkoppeling. Daarbij wekken de tuinders stroom op bij het verwarmen van hun kassen. Bij de koude-warmteopslag gebeurt dat niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.