Home

Achtergrond

Chinese bloggers vieren overwinning

Een hotelmedewerkster uit de provincie Hubei die een locale partijbons had doodgestoken die haar probeerde aan te randen, is uitgegroeid tot ware heldin onder Chinese internetgebruikers.

In haar vrijlating zien bloggers een grote overwinning op de communistische bureaucratie. Op 10 mei stak de 21-jarige Deng Yujiao een lokale overheidsfunctionaris neer met een fruitmes in een hotel in het stadje Yesanguan. De ambtenaar zou haar hebben verzocht om 'speciale diensten', een synoniem voor seks. Toen ze weigerde, zou hij haar hebben proberen te dwingen.

Deng, die in eerste instantie werd vervolgd voor moord, is deze week plotseling op borgtocht vrijgelaten. De aanklacht is veranderd in 'het gebruik van excessief geweld uit zelfverdediging'. Twee andere functionarissen die bij het incident aanwezig waren, zijn inmiddels uit de Communistische Partij gezet. Talloze Chinese bloggers vieren deze ontwikkelingen als overwinning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.