Home

Achtergrond

Celstraffen geëist wegens miljoenenfraude

Gevangenisstraffen van drie, twee en een jaar hoorden vier verdachten van fraude vandaag tegen zich eisen voor de rechtbank in Den Haag.

Ook zouden drie van hen een geldboete moeten betalen van 30.000 euro, vindt het Openbaar Ministerie (OM).

De Haagse Stichting Huisvesting Alleenstaanden en Meerpersoonshuishoudens (SHAM), die onder meer tot taak heeft asielzoekers te huisvesten, zou voor ongeveer 16 miljoen euro fraude hebben gepleegd. Dat is ongeveer de helft van de 32 miljoen euro aan toegekende subsidies die de stichting kreeg van de gemeente Den Haag.

De verdachten zijn van het voormalige bestuur en de directie van SHAM, de directrice van een administratiekantoor en een oud-medewerker.

Volgens het OM staan de vergoedingen die de verdachten kregen niet in verhouding tot de geleverde prestaties. Het OM verwijt hen het opmaken van valse facturen, het verduisteren in dienstbetrekking van deze bedragen, witwassen van het ontvangen geld, deelname aan een criminele organisatie en het handelen in strijd met de statuten van de stichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.