Home

Achtergrond 423 x bekeken 3 reacties

Cellofaantjes

Noodgedwongen en niet gepland verblijf ik enige tijd in het ziekenhuis. Mensen die er verstand van hebben, vertellen mij dat ik een mankement heb in de stroomvoorziening naar mijn hart. Het zogenaamde sinusknoopje hapert af en toe.

Nu ben ik voorzien van een pacemaker en daarmee moet het probleem verholpen zijn. Het Nederlandse woord voor pacemaker is gangmaker. Dat vind ik wel een treffend woord. Het komt er dus op neer dat de hartstochtelijke straatvechter (ik citeer Boerderij) een gangmaker nodig heeft. Ik krijg in het ziekenhuis goed te eten. Keurig driemaal daags en op vaste tijden. Dat laatste wil er thuis weleens bij inschieten. Dat ligt zeker niet aan mijn vrouw, maar aan mij want ik heb nogal eens de neiging eerst het werk af te willen maken. En ja, wanneer is het werk af?

Waar ik thuis ook niet mee geconfronteerd word en in het ziekenhuis wel is de verpakking van de etenswaren. Thuis snij ik plakken kaas van het grote stuk maar in het ziekenhuis is ieder plakje opgeborgen in een cellofaantje. Boterhamworst of rookvlees idem dito. Ook de andere spullen zitten in kuipjes, cupjes of hoe zoiets ook heten mag. Ik schat dat de verpakking van al dit voedsel een stuk duurder is dan de etenswaar die erin zit. En dat gaat op grote schaal.

Ik vind het nogal overdreven, maar deskundigen op dat terrein zeggen dat het uit oogpunt van hygiëne en gezondheid noodzakelijk is. Ik ben geen voorstander van dergelijke steriele toestanden. Misschien is het wel zo dat de verpakkingsindustrie op een slimme manier voor de eigen broodwinning heeft gezorgd.

Maar terugkomend op het cellofaantje. Als ik dan toch ieder plakje moet uitpakken, wil ik wel graag dat dit op een handige manier kan. Met de kaas van Frico is dat geen probleem. Aan de zijkant zit een goed zichtbaar lipje en met een rukje heb ik de kaas in mijn hand. Maar met de vleeswaren zit ik te worstelen. Mes of vork en soms een schaar moeten er aan te pas komen om de plak op mijn boterham te krijgen. Dat geeft ergenis en is niet bevorderlijk voor de consumptie. Mijn conclusie is dat de vleeswarenindustrie nog heel wat kan leren van de zuivelindustrie. Een slim cellofaantje kan voor omzetstijging zorgen.

Wien van den Brink

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Wien, beterschap gewenst.

 • no-profile-image

  Ani

  Wien,
  Beterschap, geniet van de goede zorgen en ziek thuis eerst goed uit.

 • no-profile-image

  Bert Doelman

  Wien,beterschap en rust lekker uit voor je er weer tegenaan gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.