Home

Achtergrond 226 x bekeken

'Cargill haalt cao-eindbod van tafel'

Voedingsmiddelengigant Cargill heeft vandaag het eindbod voor een nieuwe cao ingetrokken dat hij onlangs aan de vakbonden voorlegde.

Een dreigende 24 uursstaking op de Rotterdamse vestiging op vrijdag is daarmee van de baan, aldus FNV-Bondgenoten. Vakbondsbestuurder Erik de Vries noemt het besluit verstandig. "Kennelijk is het signaal dat we met de werkonderbreking van afgelopen woensdag hebben gegeven, duidelijk geweest. Cargill heeft aangegeven maandag opnieuw te willen praten, dus schorten wij de actie van vrijdag in Rotterdam op.'' De Vries verwacht wel dat Cargill dan met een substantiële verbetering van het eindbod komt. "Anders gaan de acties gewoon door.''

Inmiddels maken ook de Amsterdamse vestiging van Cargill en de fabriek in Bergen op Zoom zich op voor stakingen. Het Amerikaanse concern met vestigingen in onder meer Bergen op Zoom, Botlek, Sas van Gent en Amsterdam, bood 1,5 procent loonsverhoging over 2009 en 2010, terwijl de vakbond 3,5 procent eist.

Lees ook: CNV dreigt met acties bij graanverwerker Cargill

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.