Home

Achtergrond 172 x bekeken

Californië nadert financiële instorting

De staat Californië heeft nog maximaal vijftig dagen om een oplossing te vinden voor zijn financiële problemen.

John Chiang, de hoogste financiële functionaris van Californië, zei donderdag dat de staat hierna geen financiële middelen meer heeft.
"Zonder acute oplossing door de gouverneur en de wetgever, zijn we minder dan vijftig dagen van een ineenstorting van de overheid van de staat'', aldus Chiang. Volgens hem moeten de bestuurders de uitgaven en inkomsten van de staat met elkaar in evenwicht brengen.

Door de recessie kampt Californië met een scherpe daling van de belastinginkomsten. Om het begrotingstekort van 24,3 miljard dollar (ongeveer 18 miljard euro) op te heffen stelde de overheid eerder dit jaar een pakket van belastingverhogingen en bezuinigingen voor. De Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger en de Democratische volksvertegenwoordiging werden het hier na een lange impasse over eens. Vorige maand brachten de kiezers de problemen echter terug door in een referendum tegen de maatregelen te stemmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.