Home

Achtergrond

CPB komt met nieuwe economische voorspellingen

Het wordt ongetwijfeld opnieuw een sombere dag. Vandaag komt het Centraal Planbureau (CPB) met de nieuwste voorspellingen voor de Nederlandse economie en die beloven niet veel goeds.

Eerder hield het CPB het op een economische krimp van 3,5 procent dit jaar en 0,25 procent volgend jaar. Het begrotingstekort van de overheid zou uitkomen op 5,6 procent. Gezien de aanhoudende stroom negatieve berichten over de ontwikkeling van de economie internationaal en nationaal is er weinig reden om te denken dat de vooruitzichten verbeterd zijn.

Minister Wouter Bos (Financiën) zei vorige maand zelfs rekening te houden met een krimp van meer dan 5 procent dit jaar. Desondanks benadrukte hij ook dat het weliswaar nog steeds slecht gaat met de economie, maar wel steeds minder slecht.

CPB-directeur Coen Teulings presenteert ramingen voor dit en volgend jaar. De cijfers moeten het kabinet helpen om straks de nieuwe begroting op te stellen die op Prinsjesdag gepresenteerd wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.