Home

Achtergrond 216 x bekeken

COC: 'Behoud adoptie uit Amerika'

COC Nederland en de Belangenvereniging Zelfdoeners in Adoptie (BZA) doen een dringend beroep op de Tweede Kamer om de mogelijkheid van adoptie uit de Verenigde Staten middels deelbemiddeling te handhaven.

De organisaties hebben daarvoor een uitgebreide brief gestuurd naar de Tweede Kamerfracties, meldt het COC vandaag.

De VS zijn vorig jaar toegetreden tot het Haagse Adoptieverdrag, waardoor deelbemiddeling in principe niet meer mogelijk is. Dit hield in dat de aspirant-ouders zelf op zoek mochten naar een kind. Vooral homostellen zijn ongerust, omdat de VS zowat het enige land is waaruit zij kinderen kunnen adopteren.

Volgens minister Hirsch Ballin van Justitie ontbreekt het aan de tijd en middelen om deze adopties goed te controleren. De minister meent ook dat kinderen tot vijf jaar in de Verenigde Staten zelf kunnen worden opgevangen.

Volgens het COC blijkt uit wetenschappelijk onderzoek echter dat Afro-Amerikaanse kinderen in de Verenigde Staten moeilijk te plaatsen zijn. Het zijn juist deze kinderen die door Nederlandse homoparen worden geadopteerd. Een commissie van de Tweede Kamer vergadert donderdag over het onderwerp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.