Home

Achtergrond 280 x bekeken

CNV-leden akkoord met cao Pluimveevlees

De leden van CNV Bedrijvenbond zijn morrend akkoord gegaan met een nieuwe cao voor de pluimveevleessector.

De vakbond FNV heeft het eindbod van werkgeversorganisatie Nepluvi verworpen en wil donderdag gaan staken in vijf pluimveeslachterijen.

De onderhandelaars van de CNV hadden het eindbod van de Nepluvi, een structurele loonsverhoging van anderhalf procent en een eenmalige uitering van een half procent, neutraal voorgelegd. "We hadden een grotere loonsverhoging willen hebben. We vinden deze te mager. Maar onze leden waren niet bereid te gaan staken voor meer. Dat heeft ook te maken met de christelijke achtergrond van veel van hen", meldt Jacqueline Kraan van CNV Vlees en Vis.

Of registreer je om te kunnen reageren.