Home

Achtergrond 1 reactie

CNV dreigt met acties bij graanverwerker Cargill

De vakbond CNV dreigt met acties bij Cargill als het graanverwerkingsbedrijf de plannen doorzet om de fabriek in Bergen op Zoom te sluiten.

CNV heeft een ultimatum gesteld dat vrijdag om 12.00 uur afloopt. Als Cargill niet wil praten met de vakbond dan zijn acties onvermijdelijk, stelt CNV-onderhandelaar Fred Jansen.

De vakbonden en Cargill onderhandelen over een nieuwe cao, zegt Jansen. "Tijdens de onderhandelingen kondigt Cargill aan de fabriek in Bergen op Zoom te sluiten. Dat valt slecht bij ons. De werkgevers, werknemers en de overheid hebben in een sociaal akkoord afgesproken dat de vakbonden terughoudend zijn met hun looneisen. Maar dan moeten de werkgevers zich wel inzetten voor het behoud van werkgelegenheid. Cargill doet dat niet. De sluiting van Bergen op Zoom kost tachtig arbeidsplaatsen."

De oude cao is op 31 mei dit jaar afgelopen. CNV wil in de nieuwe cao een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over arbeidscontracten en scholing. Jansen: "Cargill heeft een eindbod gedaan, maar dat hebben onze leden afgewezen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Iedere looneis hoger dan 0% is verre van de realiteit! Inflatie 0% dan ook geen loonsteiging! Tenzij de werknemersbonden willen dat er nog meer mensen op straat komen te staan!

Of registreer je om te kunnen reageren.