Home

Achtergrond 221 x bekeken 6 reacties

CDA wil melk in Europees Parlement

CDA-Europarlementariërs Wim van de Camp en Esther de Lange hebben een verzoek ingediend voor het serveren van melk in het Europees Parlement.

Tot nu toe is 'de witte motor' nog niet te verkrijgen in de restaurants van de parlementsgebouwen in Brussel en Straatsburg. Van de Camp zegt te begrijpen dat veel medewerkers en parlementariërs uit het zuiden van Europa tijdens de lunch een warme maaltijd eten, "maar er zijn ook mensen die graag een boterham met een glas melk of karnemelk willen nuttigen en dat kan dus niet''.

"Ik vind dat vreemd als je bedenkt dat melk toch een belangrijk onderdeel is van een gezond voedingspatroon'', aldus de Europese lijsttrekker van het CDA.

De Lange zet zich als CDA-landbouwwoordvoerder al langer in voor gezondere voeding en initiatieven als schoolfruit en -melk. "Het parlement roept vaak op om aandacht te besteden aan gezonde voeding, dan moet ze deze woorden zelf ook in daden omzetten''.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) riep ook al op om meer melk te drinken, vooral nu de Europese boeren protesteren tegen de lage melkprijzen. "Een betere melkprijs begint bij onszelf'', vinden Van de Camp en De Lange.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Daan

  Onvoorstelbaar! Hoe ver gaat het CDA met haar schaamteloze zuivelpromotiecampagne? Wiens brood (melkwit!) men eet, wiens woord men spreekt! Dat melk gezond is, is een van de grootste leugens van deze tijd. Aan de (over)consumptie van dierlijke eiwitten kleven allerlei volksgezondheidsrisico's. Het is een grof schandaal dat bewindslieden en politici de bevolking structureel voorliegen ten faveure van de vlees- en zuivelindustrie.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  "Ik vind dat vreemd als je bedenkt dat melk toch een belangrijk onderdeel is van een gezond voedingspatroon'', aldus de Europese lijsttrekker van het CDA.
  Hoe durft iemand nu nog te beweren dat melk bij een gezond voedingspatroon hoort! Allerwege is door wetenschappers aangetoond dat melk helemaal niet gezond is en onze Wim van de Camp pleit voor meer melk......... Hoe dik zou die plaat zijn?

 • no-profile-image

  Sportfanaat

  Ik heb zelf altijd veel gesport, middenlange afstand en veldloop op redelijk hoog niveau. Dit met een klein beetje traning en met de beste mee. Maar wel met gezonde voeding, gewoon boerenkost. Veel melk drinken met vlees en veel groente en fruit. Natuurlijk niet roken en alcohol drinken. En zeker geen drugs. Je moet gewoon zezond leven met goed eten. Producten van de boerderij afkatten doen alleen mensen die zelf niet gezond leven! Daarom vindt ik het voorbeeld van de CDA afgevaardigden in het Europeesparlement een goed voorbeeld. Dat de voedselprijzen voor de boeren omhoog moet is zeer hard nodig. Anders leggen ze het loodje en wordt voedsel onbetaalbaar!

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Blijkbaar is de plaat bij Herman zo dik dat er niet door te komen aan is. Weet zodoende wat de bloeddruk bij Herman is: veel te hoog. Herman zou moeten weten dat zuivel wel gezond is. Evert van Bentum heeft niet voor niets 2 maal de elfstedentocht gewonnen, als boer zuivel gebruikt.

 • no-profile-image

  Wim

  Lees laatste nieuws

  'Meer melk drinken niet gezond en niet ongezond'
  23 jun 2009 18:02

  De Nederlander kan best een half glaasje melk meer drinken, zeggen voedingsdeskundigen.

  Zij reageren op het idee van landbouwminister Verburg om een campagne op te zetten om de melkconsumptie te bevorderen. De Kamer ziet niets in het voorstel en is bovendien verdeeld over de vraag of een hogere zuivelconsumptie wel gezond is. Als de Nederlander meer melk gaat drinken wordt hij daardoor niet per se gezonder. Dat zeggen voedingsdeskundigen.

  Een hogere consumptie is ook niet slecht voor de gezondheid. En op basis van de voedingsadviezen van het Voedingscentrum, zou een volwassen Nederlander per dag wel een half glaasje meer mogen drinken. Volgens Wagenings onderzoek lopen mensen die niet of bijna geen melk, karnemelk of yoghurt gebruiken iets meer risico op een hoge bloeddruk.

 • no-profile-image

  Sportman

  Er wordt veel van die onzin verkocht, Daan. Je moet eten wat goed voor je is, niet te veel en niet te weinig! Goede beweging is daarbij het voornaamste. Ik ben het met die sportman eens! Er is veel ervaring vanuit vroeger, dit wordt door diegene die nu sporten en gezondheidsleer gestudeerd hebben weer onderschreven. Mijn ervaring is het ook en ik heb ook zeer veel gesport. Daarbij veel met voeding te maken! Natuur producten zoals melk en vlees zijn meestal heel gezond!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.