Home

Achtergrond 199 x bekeken

CDA weegt banenverlies mee in beperken koopzondag

Bij een besluit over beperking van de koopzondagen weegt het CDA de effecten op de werkgelegenheid mee.

Dat heeft een woordvoerster van de grootste regeringspartij in de Tweede Kamer vrijdag gezegd in reactie op een bericht in De Telegraaf. Op aandringen van coalitiegenoot ChristenUnie is in het regeerakkoord afgesproken om oneigenlijk gebruik van de toerismebepaling voor het ophouden van winkels op zondag terug te dringen.

De woordvoerster wees erop dat het Centraal Planbureau (CPB) nog aan het rekenen is wat de effecten zijn op de economie en werkgelegenheid van het wetsvoorstel van CDA-minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) over beperking van koopzondagen. De resultaten daarvan en een reactie van het kabinet daarop wil het CDA nu eerst afwachten, voordat de Tweede Kamerfractie een standpunt inneemt. Daarmee zijn de plannen niet opeens van de baan, benadrukt de zegsvrouw.

Wel zei CDA-Kamerlid Elly Blanksma: "Ik sluit niet uit dat je er ruimer over zou kunnen denken. Je moet het voorstel in het licht van deze tijd bezien. De economische realiteit van nu moet worden meegewogen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.