Home

Achtergrond 178 x bekeken

CDA schrikt van hoge uitval agrarisch onderwijs

Het CDA is geschrokken van de hoge uitval in het agrarisch onderwijs.

Volgens het jaarverslag 2008 van het ministerie van LNV haakt een kwart in het middelbaar onderwijs voortijdig af; in het hoger onderwijs is dat zelfs 41 procent.

Het kersverse CDA-Kamerlid Hein Pieper wilde een verklaring van minister Gerda Verburg. Die kreeg hij maar ten dele. Bij het middelbaar onderwijs verschool de minister zich achter het feit dat het uitvalspercentage licht was verbeterd ten opzichte van 2007, toen het 26,3 procent was. Bovendien, vulde Verburg aan, is de uitval bij economische en technische richtingen nog veel hoger: meer dan 30 procent.

Met betrekking tot het hoger onderwijs zocht Verburg de verklaring vooral in een slechte aansluiting van de opleiding op de arbeidsmarkt. "Het is een punt van aandacht. Samen met mijn collega Plasterk (onderwijs) ben ik daarmee bezig."

Pieper was niet helemaal tevreden met het antwoord van de minister, maar geeft haar het voordeel van de twijfel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.