Home

Achtergrond

CBS: areaal asperges met 4 procent toegenomen

Het areaal asperge lag in 2008 in Nederland op 2.500 hectare, oftewel 4 procent meer dan een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Noord-Limburg blijft het grootste aspergeteeltgebied van Nederland, maar levert wel terrein in.

Het areaal is 19 procent gestegen sinds het jaar 2000. Terwijl het areaal in de rest van Nederland met 170 procent is gestegen sinds 1980, is de oppervlakte in Noord-Limburg met 30 procent afgenomen. In 1980 lag 82 procent van het totale areaal asperges in Noord-Limburg. Nu is dit geslonken tot een kleine 60 procent.

Ook de Drentse Veenkoloniën en Twente leverden fors aan areaal in. Andere regio’s wonnen juist terrein. Zo verzesvoudigde het areaal asperges in de regio West-Friesland, al is de teelt er nog klein. Op de zandgronden van Noord-Brabant werd de meeste areaalwinst geboekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.