Home

Achtergrond 2 reacties

CBL schiet doel voorbij

Calimero is er niets bij. Voorzitter Klaas van den Doel van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is in staat om het supermarktwezen in een underdogrol te manoeuvreren.

Fabrikanten van levensmiddelen verdienen over de rug van de supers hun geld, zo klinkt het ongeveer. En dan klagen die vervelende boeren en tuinders ook nog.... Je moet maar durven om boeren en tuinders neer te zetten als "partijen die het eigen onvermogen proberen af te wentelen op onze branche". Die ridiculisering past in dit tijdsgewricht, maar is zelfs voor de gespannen relatie tussen versleveranciers en supermarkten grotesk.

Van den Doel probeert de aandacht van stijgende marges en omzetgroei – zelfs nu zeker 3 procent – af te leiden. Fabrikanten maken een veel grotere marge, riep de CBL-voorzitter gisteren daarom op zijn jaarcongres. En hij kan er naar zijn zeggen toch ook niets aan doen dat supermarkten zaken moeten doen op de wereldmarkt en dat daarbij wetten gelden die een pak melk goedkoper maken dan een flesje cola?

De slachtofferrol past Van den Doel slecht. Supermarkten moeten meer hun verantwoordelijkheid nemen in plaats van met de vinger te wijzen. Dat Van den Doel in één adem oproept tot samenwerking is bizar. Het CBL schiet zijn doel zo vreselijk voorbij.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer

    En dan moeten we van CBL ook nog eens allemaal aan de GlobalGap. Meer kosten en totaal geen zeggenschap, maw weer marge inleveren ! Maar dat zal Klaas een worst zijn........LTO trouwens ook.......

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Bij het CBL zijn vrijwel alle supermarkten aangesloten. Je zult dan ook maar voorzitter zijn in deze tijd dat je leden elkaar de tent uitvechten. Dit lijkt mij dan ook meer een bliksemafleiderstrategie om het congres zonder vers gehakt te laten eindigen. Het is het liberale systeem wat zelfdestructie in de hand werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.