Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Burgemeester Kampen doet krant in de ban

Burgemeester Jan Oosterhof van Kampen heeft het regionale dagblad de Stentor voor twee weken in de ban gedaan.

Dat betekent dat gedurende die periode vanuit de gemeente ,,geen actieve informatie naar de krant gaat'', zei Oosterhof dinsdagavond.
Oosterhof, die een bericht hierover op de website van de Stentor bevestigde, is boos over een artikel dat de krant heeft gepubliceerd. Hierin wordt een bouwvakker opgevoerd die zich beklaagt over een bouwinspecteur van de gemeente.

Volgens Oosterhof (VVD) is de bouwinspecteur herkenbaar. ,,Het is een ambtenaar die zich niet kan verdedigen''. Ook verwijt de burgemeester de krant geen wederhoor bij de gemeente te hebben gehaald. De redactie van de krant bestrijdt dat. Oosterhof eist excuses aan het adres van de ambtenaar, maar dat gaat de Stentor te ver, meldt de krant op zijn website.

"Kranten gedragen zich alsof ze de almacht hebben. Dat hebben ze niet, ze moeten zich netjes gedragen'', aldus Oosterhof. Hij dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Kom je vaker tegen dat gemeenten de lokale pers naar hun hand zetten . Meestal gebeurt dit heel subtiel door geen,weinig of veel advertentie ruimte in te kopen

Of registreer je om te kunnen reageren.