Home

Achtergrond

Brussel trekt 19 miljard uit voor werkgelegenheid

De Europese Commissie wil snel 19 miljard euro beschikbaar stellen om werk te behouden of nieuwe arbeidsplaatsen te scheppen.

Het bedrag is afkomstig uit het Europees Sociaal Fonds. Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie en eurocommissaris Vladimir Spidla van Werkgelegenheid hebben dat vandaag bekendgemaakt. Ze willen hun voorstel bespreken tijdens de komende top van EU-leiders die op 18 en 19 juni in Brussel plaatsheeft.

Het bedrag van 19 miljard moet gebruikt worden voor onder meer scholing en opleiding en om kredieten te verstrekken voor het opzetten van een bedrijf. In tegenstelling tot anders hoeven de lidstaten voor de periode 2009 en 2010 de projecten niet mee te financieren, zodat ze snel van start kunnen gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.