Home

Achtergrond 161 x bekeken

Brown zet hakken in het zand

De Britse premier Gordon Brown sluit uit dat hij aftreedt vanwege de politieke crisis die is ontstaan. Dat heeft hij vrijdag tijdens een persconferentie laten weten.

Brown zei niet weg te willen lopen voor zijn verplichtingen als premier. ,,Als ik niet de juiste leider was, zou ik niet doorgaan'', zei Brown, die ontkende arrogant te zijn. Brown zei verder dat er weer een ,,nette, eerlijke politiek'' moet worden bedreven.

De premier staat zwaar onder druk vanwege het declaratieschandaal, die al tot het vertrek van vijf minister heeft geleid. Ook wankelt zijn positie vanwege de uitslag van de Europese verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen, die naar verluidt desastreus voor zijn Labourpartij zijn verlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.