Home

Achtergrond 7 reacties

Britse melkcooperatie vraagt faillissement aan

De Britse melkcooperatie Dairy Farmers of Britain heeft faillissement aangevraagd.

De geintegreerde cooperatie zat al geruime tijd in financiele problemen. DFOB telt 1.800 leden-melkveehouders en 2.200 werknemers en verwerkt meer dan een miljard liter per jaar, 10 procent van de totale Britse melkplas. De bewindvoerders hopen het dagelijkse ophalen en verwerking van de melk op gang te kunnen houden en zoeken inmiddels naar kopers voor diverse onderdelen van het bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kort van Stof

  Teken aan de wand

 • no-profile-image

  eco

  Geen wonder, ze hebben meer werknemers dan leden.

 • no-profile-image

  Boer

  Boeren en hun cooperaties geven door te veel te melken de macht aan de retail.Retail heeft laten zien wat er met een bedrijf gebeurd als onderhandelingen niet naar wens verlopen. Overproductie plaatst boeren en verwerkers in een hele kwetsbare positie.

 • no-profile-image

  Stor landbrug

  Slecht management, niemand die zich eens afvraagt, waarom melk in de winkel met 1% vet wordt verkocht voor zeg hem eens 35 eurocent. Dus daar is al de eerste inkomsten. Wat gebeurd er met alle ingredienten die niet meer in die melk zit, die zo aan de winkel wordt verkocht. Wij moeten het echt niet hebben van die dagverse melk, dat is meer een bijproduct, waardoor we bepaalde ingredienten die meer waard zijn los kunnen verkopen.

 • no-profile-image

  veehouder

  Hierna volgen voerleveranciers, dierenartspraktijken, loonwerkers enz., en de veehouders die lid zijn. Vervolgens komt er een doorstart en de melkfabriek wordt voor een prikkie overgenomen door b.v. R.F.C.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Bij deze prijzen gaat de helft van de boeren failliet en nemen ze de toeleveranciers mee in hun val.
  Gek dat de E. U. Niets doet aan de melkprijs.

 • no-profile-image

  jan

  volgens mij heeft rfc ook meer werknemers dan leveranciers dus moeten wij de borst ook maar nat maken???

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.