Home

Achtergrond 174 x bekeken

Brede steun voor gratis parkeren gehandicapten

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer schaarde zich vandaag achter een wetsvoorstel van PvdA'ster Marjo van Dijken dat gehandicapten overal op openbare parkeerplaatsen in het land gratis mogen parkeren.

Ook het CDA, dat aanvankelijk aarzelde, bracht een voor-stem uit. VVD en D66 stemden tegen. Van Dijken pleit voor een landelijke regeling, omdat de situatie nu onoverzichtelijk en frusterend is. In sommige gemeenten kunnen gehandicapten gratis parkeren, elders weer niet.

Een aangenomen motie van GroenLinks en SP wil dat de regering zich daarnaast maximaal inspant om gratis parkeren in gemeentelijke parkeergarages mogelijk te maken. Van Dijken vindt dat een sympathiek voorstel, maar haar prioriteit ligt bij straatparkeren. Veel garages zijn naar haar zeggen slecht bereikbaar en bruikbaar voor mensen in een rolstoel of met andere beperkingen. Automaten zijn bijvoorbeeld moeilijk te bedienen of staan niet handig opgesteld voor mensen met een slecht functionerende linkerarm.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.