Home

Achtergrond 166 x bekeken

Brazilië staakt zoeken naar slachtoffers Airbus

Brazilië heeft vrijdag besloten de zoektocht naar de slachtoffers van de crash van een vliegtuig van Air France te staken.

Ook zal niet langer gezocht worden naar wrakstukken van de bijna vier weken geleden neergestortte Airbus. Dat maakte het leger bekend.

Tot nog toe zijn 51 van de 228 inzittenden teruggevonden. Honderden wrakstukken werden uit de Atlantische Oceaan gevist. Onder meer een piloot en een steward zijn geïdentificeerd. De zwarte dozen, met vluchtgegevens en gesprekken uit de cockpit, zijn niet gevonden.

De afgelopen weken is dag en nacht gezocht naar stoffelijke overschotten en de zwarte dozen. Franse, Spaanse en Amerikaanse schepen en vliegtuigen speurden de zee af. Meteen na het ongeval hielpen ook twee Nederlandse schepen met zoeken. Zij droegen hun werk over toen de marine arriveerde.

Onder water zocht een Franse onderzeeër al enige tijd naar de zwarte dozen. Deze apparaten zenden dertig dagen lang signalen uit, zodat ze kunnen worden teruggevonden. De dozen liggen vermoedelijk op een diepte tussen de 1 en 4 kilometer en het was vanaf het begin van de zoektocht al onwaarschijnlijk dat ze gevonden zouden worden.

Het vliegtuig was onderweg van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Parijs, toen het om onbekende redenen neerstortte. Aan boord waren ook twee Nederlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.