Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Braziliaanse telers willen maatregel tegen Nederland

Braziliaanse appeltelers willen dat de Europese Commissie maatregelen neemt tegen de Nederlandse appelimporteurs. Dat meldt de Braziliaanse koepel ABPM.

Braziliaanse telers voerden dit jaar 34 procent meer appels uit naar Nederland zonder prijsafspraak. Zij ontvingen achteraf dramatisch lage prijzen voor het fruit. De Brazilianen willen nu maatregelen tegen deze commissiehandel.

ABPM wil via het Braziliaanse ministerie van buitenlandse zaken een klacht indienen tegen Nederlandse importeurs. De telers voelen zich gebruikt en vermoeden dat importeurs slecht bij kas zitten door de kredietcrisis en daarom Braziliaanse telers stimuleerden product te blijven sturen, zonder dat daar markt voor was. De uitvoer naar de EU was grotendeels verliesgevend door een revaluatie van de Braziliaanse real, meldt vakblad AGF. Goedkope Braziliaanse appels leidden eerder tot Franse protesten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    De nederlands fruitteler heeft ook last van deze invoer op de nederlandse markt tegen deze dumpprijzen,wat een hypocrisie,hetzelfde gebeurt met Braziliaans vlees , wat er voor zorgt dat de nederlandse vleesprijs laag blijft.Het voordeel is voor de supermarkten en de consument,De nederlandse fruitteler en boer zijn hiervan de dupe,het is je reinste concurrentievervalsing

Of registreer je om te kunnen reageren.