Home

Achtergrond

Brand verwoest natuurgebied in Duitse Waddenzee

Een brand heeft een belangrijk broedgebied voor vogels op het eiland Mellum in de Duitse Waddenzee verwoest.

Pas in de loop van vandaag lukte het de brandweer om de laatste brandhaarden op het onbewoonde eiland onder controle te krijgen, meldden Duitse media. Daarbij zijn een blushelikopter en tientallen brandweerlieden ingezet.

Het is nog onduidelijk hoeveel (jonge) vogels stierven. Ongeveer tien hectare natuurgebied met de broedplaatsen van graspiepers, zilvermeeuwen en scholeksters is compleet vernietigd. De oorzaak van de brand is onbekend. Oude munitie op het eiland kan een rol gespeeld hebben.

Mellum maakt deel uit van het nationale park Nedersaksische Waddenzee. Het eiland is sinds 1921 beschermd. Elk jaar broeden er veertig soorten, waaronder 4000 paar zilvermeeuwen en tienduizenden andere vogels. Mellum is ook geliefd bij zeehonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.