Home

Achtergrond

Bos stelt 2,5 miljard beschikbaar voor ABN Amro

Minister Wouter Bos (Financiën) stelt 2,5 miljard euro extra beschikbaar voor ABN Amro.

Een deel is bedoeld om het kredietrisico op een "specifieke, kwalitatief goede Nederlandse hypotheekportefeuille'' over te nemen.
Bos heeft dat vandaag, na afloop van de ministerraad, in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Daarin licht hij de stand van zaken toe rond onder meer de strategie voor de combinatie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland. Het kabinet sprak eind vorig jaar de voorkeur uit voor een fusie. De strategie is erop gericht om een "solide bank met een duidelijke mid-marketpositie'' te creëren.

Bos stelt dat het nog te vroeg is om uitspraken te doen over het moment en de manier waarop de nieuw gevormde bank verkocht kan worden. Ook een beursgang is mogelijk maar dat is volgens Bos afhankelijk van hoe de bankensector zich de komende jaren ontwikkelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.