Home

Achtergrond 1 reactie

Bos en Koenders beloven hulp aan Bosnië

Nederland gaat Bosnië-Herzegovina verder bijstaan bij de ontwikkeling van de economie en de bestrijding van de recessie.

Dat beloofden de ministers Wouter Bos (Financiën) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag bij een bezoek aan de Bosnische hoofdstad Sarajevo.

"Nederland heeft een speciale verantwoordelijkheid om Bosnië te helpen'', stelde Bos bij de ondertekening van een overeenkomst. Die voorziet erin dat Bosnische ambtenaren door hun Nederlandse collega's worden getraind in het formuleren van begrotingsbeleid en de ontwikkeling van een goed functionerend belastingsysteem.

Naast die belofte van praktische steun bezegelde minister van Ontwikkelingssamenwerking Koenders een overeenkomst met het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). Nederland belooft daarin bij te dragen aan programma's die Bosnië door de huidige economische crisis moeten slepen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Net alsof we in Nederland geen last hebben van de economische crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.