Home

Achtergrond 6 reacties

Bommelding bij Wageningen Universiteit

Het bestuurscentrum van de Wageningen Universiteit is vanochtend ontruimd en afgesloten na een bommelding. Dat meldde de politie vandaag.

In het gebouw aan de Costerweg is een ruit ingegooid. Op het gebouw zijn leuzen aangebracht, aldus een politiewoordvoerder. Medewerkers van de universiteit vonden bovendien in het gebouw een pakketje.

Het gebouw is afgezet voor onderzoek. De universiteit had al eerder dit jaar al te maken met acties waardoor medewerkers zich bedreigd voelden. De veantwoordelijkheid voor die acties werd volgens de universiteit op internet opgeëist door het Animal Liberation Front (ALF).
De Wageningen Universiteit werkt onder meer met proefdieren.


Het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht is ingeschakeld voor onderzoek. In het gebouw werken ongeveer 300 mensen, aldus een woordvoerder van de universiteit. Zij kunnen vermoedelijk tot in de middag niet naar hun werkplek.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat Paul. Nog erger vind ik het dat veel van deze activisten hun kweekvijver in dezelfde universiteiten hebben liggen. Gesjeesde studenten, verwend met een studiebeurs aangewend voor zuippartijen en te lamlendig om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Het resultaat zien we. Werkschuwe mafkezen onder de dekmantel van wereldredder die er plezier aan hebben anderen het le ven zuur te maken. Uitdrukkelijk merk ik op dat dit opgaat voor een kleine groep en absoluut niet alles en iedereen over een kam geschoren mag worden. Maar het moet maar eens gezegd worden. Misschien een hogere selectiegraad bij toelating.

 • no-profile-image

  joost

  Ja, anderen het leven zuur maken, walgelijk.
  Je bedoeld natuurlijk de mensen die al die onnodige dierproeven doen toch.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Govert, de meeste "proefdieren" liggen in de ziekenhuizen waar vertwijfelde artsen nog maar weer eens een andere cocktail van medicijnen uitproberen. Volkomen legaal.

 • no-profile-image

  landbouwer

  Ben benieuwd of ze ook bezwijken voor de terreur van de dierenactivisten en de proefdieren de deur uit doen

 • no-profile-image

  Govert

  Hoog tijd voor alternatieven voor proefdieren...die er zijn..en anders..waar is een universiteit voor? Om deze te ontwikkelen. Proefdieren ..toch zo passe. Raar dat de studenten zelf niet in actie komen. Ooit was dat nu juist de groep die met frisse plannen kwam. Nu hebben ze al een aardappel in de keel met praten voor ze hun broek zelf op kunnen houden. Jammer. De tijd honderden jaren terug door het ontbreken van enige innovatiedrift bij studenten op waardige wijze (ze staan vast wel allemaal in de rij om mee te werken om het beeld van God c.q. Economie te aanbidden door middel van discutabele gentech. en cisgenese proeven). Ingedutte stoffige boel die universiteiten van nu.

 • no-profile-image

  boerin

  Het is weer vakantie-tijd.
  Studenten vervelen zich.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.