Home

Achtergrond

Boerenbond Deurne fors gegroeid

Boerenbond Deurne behaalde over boekjaar 2008 een jaaromzet van 267 miljoen euro. Dat is 37,6 procent meer dan een jaar eerder.

Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De coöperatie boekte een positief resultaat van 10,6 miljoen euro. Dat is 4,5 procent minder dan een jaar eerder.

De afzet van voeders steeg met 9,4 procent naar 600.000 ton. In varkensvoer pluste het bedrijf met 7,1 procent, rundveevoer 8,5 procent, geiten plus 40 en pluimvee plus 41 procent. Varkensvoeders waren goed voor 85,6 procent van de voeromzet, pluimvee 3,6 procent, rundvee 6,1 procent en geiten 4,4 procent.

De marge op de productie van veevoer werd in 2008 tot een minimum beperkt. Nabetalingen op het veevoer zijn over het vierde kwartaal direct verrekend. Uiteindelijk heeft Boerenbond Deurne een resultaat vastgesteld van 10,6 miljoen euro.

De retailbedrijven en de grondstoffenhandel Bracofeed trading waren goed voor een resultaat van 2 miljoen euro.

Boerenbond Deurne werkt aan uitbreiding van de productiecapaciteit in Oirschot en in Wanroij. Verder heeft het bedrijf in Neer een fabriek gehuurd. Ook wordt er geproduceer bij enkele zustercoöperaties.

2008 was het laatste jaar onder aanvoering van directeur Bert van ‘t Klooster. Hij draagt de algemene leiding over aan Ad Merks. Hij was tot voor kort de directeur van coöperatie De Samenwerking in Haastrecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.