Home

Achtergrond 648 x bekeken 13 reacties

Boeren proberen gebouw EU binnen te dringen

Protesterende boeren hebben in Luxemburg geprobeerd met geweld het gebouw binnen te dringen waar de EU-ministers van Landbouw vergaderden.

De politie wist de boeren te kalmeren. Volgens de politie waren er in Luxemburg meer dan drieduizend demonstranten aanwezig. De organisatoren spraken over meer dan vijfduizend actievoerders. De melkveehouders bekogelden de politie met pakken melk en eieren en braken vervolgens door de afzettingen heen. De politie kreeg de zaak vrij snel onder controle. De boeren droegen onder andere een spandoek met de tekst ’Voor een leefbaar inkomen’.

De melkveehouders trokken eerder op de dag van Brussel naar Luxemburg om hun protest tegen de lage melkprijzen voort te zetten. Met enkele honderden trekkers veroorzaakten de boeren veel verkeersoverlast in België en Luxemburg.

De regeringsleiders van de 27 EU-landen gaven de Europese Commissie vrijdag opdracht voor een diepgaande analyse van de melkmarkt.

De boeren waren donderdag en vrijdag al met bijna duizend trekkers in Brussel aanwezig. Vicevoorzitter van de European Milk Board Sieta van Keimpema kondigde toen al aan dat ze naar Luxemburg zouden trekken om ”de druk op de ketel te houden”.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Nou seg
  Die in Stratsbuurg hebben iendelijk het kot probeerne af te breken.
  Op naar de volgende oproer !
  Hulde aan DDB

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Tsja, met dat fake reclame campagne antwoord van Verburg was zelfs ik boos geworden.

 • no-profile-image

  Friesenkuh

  heb je wat in tv sien

 • no-profile-image

  melkveehoudster

  Je bent wel een GROTE EGOÏST he, melkveehouder uit Overijssel, er zijn ZAT JONGEREN die JUIST NU het ZONDER HULP NIET REDDEN!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  p

  wij die thuis blijven zijn schijters ga zo door

 • no-profile-image

  volle melktank

  hulde aan de boeren die lef hebben om te demonstreren. schijt aan de buurman en consorten, lang leve de democratie, gelukkig mogen wij actie voeren en het is bitter hard nodig, helaas helaas wij vechten voor vrouw en kinderen.

 • no-profile-image

  bergop

  De boeren die demonstreren komen voor de belangen van iedere ja iedere melkveehouder op en iedere melkveehouder in Nederland kan geen melk produceren met een kostprijs van 20 centen. Wij mogen de demonstrerende boeren dankbaar zijn dat deze mensen voor iedereen van ons opkomen zodat iedereen van ons er beter van wordt. Deze demonstrerende boeren staan er echt niet voor hun lol in Brussel, Luxemburg of waar dan ook, maar zij vechten tenminste voor het inkomen van ieder van ons.
  De meeste lto-bestuurders hebben totaal geen feeling meer met de werkvloer van o.a. de melkveehouders, ze weten helemaal niet meer wat zich daar op dit moment afspeelt, en dat is tegenwoordig het grote gemis van deze bestuurders, het is gewoon pappen en nathouden zodat melkveehouders zich naar de slachtbank laten leiden.

 • no-profile-image

  oostlander

  Heren heren heren toch, het is bewonderenswaardig om te zien dat een deel van de zuivelsector zo gedreven opkomt voor een leefbaar inkomen. Maar op welke manier kan brussel jullie op korte termijn uit de melk trekken. Directe inkomenssteun? kredieten tegen lage rentes? nog meer premies? zomaar wat maatregelen die andere sectoren, want het gaat overal slecht, ook wel zouden willen! als de politiek ook maar iets toegeeft worden ze bedolven onder de volgende zending betogers die het al jaren zonder steun of premie moeten stellen. Iedereen gunt het jullie maar ook de melkveesector zal mee moeten met de economische wetten van vraag en aanbod!

 • no-profile-image

  richard

  Wederom ronduit beschamend, net als vorig jaar het blokkeren van de zuivelfabrieken gaat men nu te ver.
  Als de boeren van EDB en DDB dan actie willen voeren dan lijkt het mij veel handiger om nu de giertank in te zetten en daarmee heel veel melk weg te laten lopen!!
  Dan heeft het ook nog zin voor mij als schijterige thuisblijver.
  En sieta Keimpena dat lijkt me een goeie voor de politiek, misschien als landbouwdeskundige bij de PVV want daar kan ze wel goed werk doen

 • no-profile-image

  boertje

  hulde aan DDB

 • no-profile-image

  jan

  Gisteren in supermarkt gezien dat 1 pak volle melk van Campina 0,99 Euro kost. Wij blijven ons met 22 cent een oor aan laten naaien. Dat is een slordige 350%. Het wordt tijd dat LTO zich hard maakt voor het doorlichten van de keten in EU verband. Maar ja, voor wat geld onder tafel zullen zij hun mond wel houden, denk ik. Maar WAT DOET EEN LEDENRAAD BIJ DE COOPERATIE EIGENLIJK??? ZITTEN DIE COLLECTIEF TE SLAPEN? Tiny Sanders kreeg destijds al naast zijn salaris van 1 miljoen, nog een bonus van 3,4 MILJOEN!! Da's prima als de resultaten goed zijn. Met deze desastreuse resultaten vind ik dat de bonussen van de top onherroepelijk moeten worden ingetrokken en pas uitgekeerd moeten worden boven een uitbetaalde prijs van bijvoorbeeld 0,37 Euro. Elke cent daarboven kan dan nog beloond worden met bijv. 5 of 10 % extra bonus. Dus een prestatiebeloning koppelen aan de prestatieprijs die de cooperatie uitbetaald!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De EU moet nu de rug recht houden. Geen steun aan de melkveehouders.
  Wie heeft er geld naar de Eu gebracht toen de melkprijs heel hoog was of gaat dat doen. Steun is slechts hulp voor de gepensioeneerd melkveehouder niet voor de jongeren

 • no-profile-image

  belgisch limburger

  Voor alle duidelijkheid, de actie in Luxemburg was een actie van Copa. Vanuit België hebben de grote lb-organisaties Boerenbond en Federation wallon agricole meegedaan. Het doel van de actie was om een leefbaar inkomen voor alle sectoren. Van DDB heb ik niet veel gezien.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.