Home

Achtergrond 256 x bekeken

Blussen 'pindabrand' vordert gestaag

De brand die zaterdagavond uitbrak in een pindaverwerkend bedrijf in Sint Maartensdijk (Zeeland), is naar verwachting donderdagochtend geblust.

"De sloop- en bluswerkzaamheden vorderen gestaag'', aldus een woordvoerder van de brandweer vanavond. Eerder schatte de brandweer dat de brand nog een aantal dagen zou woeden.

In het bedrijf lagen 200 ton nootjes, samengeperst in balen. Deze balen branden heel langzaam, wat het blussen bemoeilijkt. In eerste instantie wilde de brandweer het vuur gecontroleerd laten uitbranden, maar woensdagochtend is toch begonnen met de sloop. Beetje bij beetje is het gebouwd 'afgepeld'. Vervolgens worden de balen pinda's met een shovel weggehaald en in in grote bakken water gedompeld. Volgens de woordvoerder is de helft van de pindabalen inmiddels verwijderd en geblust.

De brand zorgt al een aantal dagen voor enorme rookwolken boven Sint Maartensdijk. Deze zijn inmiddels kleiner geworden. De rook is niet giftig, maar de brandweer vraagt omwonenden uit voorzorg deuren en ramen gesloten te houden. De brandweer verricht regelmatig metingen om de samenstelling van de rook te controleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.