Home

Achtergrond

Blikseminslag meest waarschijnlijke oorzaak

De vandaag verdwenen Airbus A330-200 is waarschijnlijk in een hevige storm boven de Atlantische Oceaan door bliksem getroffen.

Dit zei communicatiedirecteur François Brouse van de getroffen luchtvaartmaatschappij Air France maandag.

Eerder liet Air France weten dat het laatste contact met het vliegtuig na ruim vier uur vliegtijd om 04.14 uur was. De automatische boodschap vanuit het toestel was dat er kortsluiting was en dat belangrijke onderdelen niet meer functioneerden.

De topman van Air France-KLM, Pierre-Henri Gourgeon, zei op een persconferentie dat "we waarschijnlijk voor een vliegramp staan''. Hij beklemtoonde dat het om een nieuw toestel ging met een ervaren bemanning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.