Home

Achtergrond 184 x bekeken

Bezorgdheid over nieuw natuurbeheer door boeren

Over het nieuwe vergoedingenstelsel voor natuurbeheer door boeren en particulieren maakt minister Verburg zich grote zorgen. De financiering is niet rond.

De minister gaf vanmorgen lucht aan haar zorgen in een debat met de Tweede Kamer over haar natuurbeleid. Kamerleden bleken er niet gerust op dat het nieuwe stelsel onder uitvoering van de provincies op de voorziene datum van 1 januari 2010 van start kan gaan.

Verburg bevestigde die onrust. Zij sprak over "open einden" in de financiën die de provincies nog niet hebben afgehecht. Ze benadrukte dat haar ministerie daar geen geld voor beschikbaar heeft. De minister spreekt volgende week met de provincies.

Daarnaast wacht het nieuwe stelsel nog op goedkeuring door de Europese Commissie. Nederland heeft daarvoor een aanvraag ingediend maar als die er komt zal het krap voor de jaarwisseling zijn. De minister zei het jammer te vinden dat de onduidelijkheid over het nieuwe natuurbeheer nog zo lang voortduurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.