Home

Achtergrond 152 x bekeken

Bevlogen werknemers hebben het graag druk

Bevlogen werknemers hebben het graag druk op hun werk.

Ze kunnen die uitdaging makkelijk aan, als ze tenminste sociale steun van collega's krijgen, feedback over hun prestaties ontvangen en voldoende ontplooiingsmogelijkheden hebben. Zulke werknemers zijn van grote waarde voor organisaties.

Dat zegt Arnold Bakker vrijdag in zijn intreerede als hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bakker onderzocht de afgelopen tien jaar wat er voor zorgt dat mensen hun werk met enthousiasme uitvoeren. Hij omschrijft bevlogenheid als 'een positieve gemoedstoestand van opperste voldoening ten aanzien van het werk, die wordt gekenmerkt door veel energie en toewijding en waarbij werknemers vaak helemaal opgaan in hun werk.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.