Home

Achtergrond

Berman: beetje onhandig van Bos

De uitspraken van PvdA-leider Wouter Bos over PvdA-lijsttrekker Thijs Berman bij de verkiezingen voor het Europees Parlement waren ”een beetje onhandig”.

Dat zei Berman woensdag in het radioprogramma Met het oog op morgen. ”Hij is drie seconden te eerlijk geweest, waarna iedereen over hem heen viel.”

Berman gaf zelf aan niet zoveel moeite te hebben met de uitspraken van Bos, die zei dat hij op de nummer vijf van de lijst had gestemd en niet op Berman. Ook zei Bos dit weekeinde in een interview dat vijf andere bekende PvdA’ers gepolst waren voor het lijsttrekkerschap voor Berman als kandidaat uit de bus rolde.

Berman zei woensdag dat het allemaal niet zo gegaan was. Dat Bos op een ander had gestemd, vond hij niet erg. De PvdA-leider heeft later wel spijt betuigd voor zijn uitlatingen en gezegd dat hij het niet zo bedoeld had. Dat heeft hij Berman ook laten weten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.