Home

Achtergrond 171 x bekeken

Benzineprijs op hoogste niveau sinds oktober

Automobilisten moeten weer flink de portemonnee trekken bij de benzinepomp.

De prijs van een liter euro loodvrij, de meest getankte benzine in Nederland, bevindt zich momenteel op het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar.

De benzineprijs is de afgelopen maanden geleidelijk gestegen. De gemiddelde adviesprijs van euro loodvrij stond vrijdag bij de vijf grootste benzinemaatschappijen op 1,464 euro. Zaterdag komt de prijs boven de 1,47 euro uit, zo meldt het consumentencollectief UnitedConsumers, dat de prijzen bijhoudt.

De benzineprijs schommelde begin dit jaar nog rond de 1,20 euro. Sindsdien zijn de olieprijzen stevig opgelopen. Een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) voor levering in juli brak vrijdag de grens van 70 dollar en belandde op het hoogste niveau in zeven maanden.

Vorig jaar zomer piekte de olieprijs op 147 dollar per vat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.