Home

Achtergrond 1 reactie

Belgische boeren willen gegarandeerde melkprijs

De Belgische zuivelindustrie moet samen met de boeren vaste prijzen afspreken naar Frans voorbeeld.

Samen moeten ze de supermarkten dwingen om betere zuivelprijzen te betalen. Dit is wat met name het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) en haar Waalse tegenhanger eisen van de Belgische zuivelindustrie. Ze spraken dit gisteren uit tijdens een actie op de jaarvergadering van de Belgische Confedereatie van de Zuivelindustrie (BCZ).

De Belgische Boerenbond deed ook mee aan de actie, maar steunt de eisen van de twee andere bonden op deze punten niet. Verenigd in een zogenoemd Agrofront voeren de drie boerenbonden actie tegen de lage melkprijzen.

Boerenbond-voorzitter Piet Vantemsche sprak op de bijeenkomst ook zijn zorg uit over de lage melkprijzen en de slechte financiële situatie bij de melkveehouders, maar de Boerenbond wil vooral resultaat bereiken door overleg en houdt zich afzijdig van meer radicale acties.

Eén reactie

  • no-profile-image

    berkelboer

    Wakker WORDEN HOLLANDERS!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.