Home

Achtergrond

België: snel akkoord over perenexport met China

De Belgische minister van Landbouw, Sabine Laruelle, verwacht snel een akkoord te sluiten met China over de export van peren.

De minister baseert haar verwachting op recent gesloten akkoorden voor de export van ondermeer varkensvlees.

De Belgen lopen met hun exportverzoek een halfjaar voor op Nederland. Frugi Venta-secretaris Leo Welschen betwijfelt echter of België wel zo snel rond zal zijn. "Dat zeiden ze een jaar geleden ook al. Het klopt dat ze voorlopen, maar ik geloof dat China eerst nog naar de Belgische teelt moet kijken. Daarna besluiten ze pas over toegang."

De Chinese markt is voor Belgische en Nederlandse perenexporteurs van groot belang, zeker als de uitvoer naar Rusland moeilijk blijft. België en Nederland moeten vooral aantonen wat de fytosanitaire risico’s zijn.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.