Home

Achtergrond

België moet zuivering afvalwater verbeteren

De Europese Commissie heeft België vandaag voor de tweede maal gewaarschuwd dat het de zuivering van het afvalwater moet verbeteren.

Indien dit niet gebeurt, kan de commissie het Europese Hof van Justitie vragen België een boete op te leggen. In 2004 stelde het Europese Hof vast dat geen enkel Belgisch gewest over toereikende systemen voor de opvang en zuivering van afvalwater in steden beschikte. De Europese Commissie vroeg België in 2006 hier iets aan te doen. Omdat België nog steeds niet aan de Europese regels voldoet, kreeg het vandaag opnieuw een verzoek van de commissie.

"Het is noodzakelijk dat dichtbevolkte landen ervoor zorgen dat het afvalwater dat in het milieu wordt geloosd, adequaat is behandeld'', aldus eurocommissaris Stavros Dimas (Milieu). Hij deed een klemmend beroep op België "om prompt de passende maatregelen uit te voeren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.